Анонимен дарител подпомогна кризисната трапезария в Русе

0

Анонимен дарител подпомогна дейността на кризисната трапезария в Русе, съобщиха от областната червенокръстка организация.

Веднага след апела на доброволческата организация, гражданите да се включат с помощ за подсигуряване на храна за хората, останали без дом,  се е явил дарител на консервирани храни, който е пожелал да остане анонимен. Мъжът се е свързал с председателя на Общинския съвет на БЧК-Русе – г-жа Алисе Муртезова и е предоставил безвъзмездно 400 броя консерви за сумата от около 1000 лв. за нуждите на потребителите на социалната услуга.

Поредното голямо дарение на хранителни продукти за Кризисната трапезария на БЧК Русе за месец януари 2021 вече е факт. Веднага след апела на доброволческата организация, гражданите да се включат с помощ за подсигуряване на храна за хората, останали без дом,  се е явил дарител на консервирани храни, който е пожелал да остане анонимен. Мъжът се е свързал с председателя на Общинския съвет на БЧК-Русе – г-жа Алисе Муртезова и е предоставил безвъзмездно 400 лв. консерви за сумата от около 1000 лв. за нуждите на потребителите на социалната услуга.

За поддържане на инициативата до края на месец февруари, а при необходимост и първите седмици на месец март  са необходими още дарения. Желаещите да помогнат могат да го направят освен с парични средства и с консерви, хляб или топла храна, приготвена в обществена кухня с нужните сертификати. Даренията се приемат в офиса на БЧК-Русе на ул. Плиска № 2. За допълнителна информация желаещите могат да се свържат с Антоанета Ябанозова – директор на секретариата на ОблС на БЧК – Русе, тел. 0878118646.