Броят отново бюлетините от Ветово

0
39
Новият кмет на Ветово

Предстои на следващото съдебно заседание в понеделник те да бъдат преброени за втори път. Съдебният спор за избор на кмет на Община Ветово се гледа за втори път от Темида в Русе след решение на Върховния административен съд. Със съдебния акт на касационната инстанция, делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав при спазване на указанията, дадени в мотивите на решението.

 

Процесът тръгна в Русенския Административен съд след оспорване от кандидата за кмет Мехмед Мехмед от ДПС на решение на ОИК-Ветово, с което бе обявен за избран на втори тур за кмет на Община Ветово Георги Георгиев от Местна коалиция „Бъдеще за всички“. Тогава Темида потвърди решението на ОИК, но Мехмед реши да обжалва на следваща инстанция.

Неуспелият кандидат за кмет не е съгласен с отразените в протоколите резултати от 10 избирателни секции. 6 от тях са във Ветово, 2 в Сеново и по една в Писанец и Кривня. Георгиев пък оспорва истинността и на останалите протоколи от изборите. Секциите за гласуване в Община Ветово са били общо 21 и той поиска да бъдат преброени бюлетините от всичките. Искането обаче бе отхвърлено от съда.

В понеделник в съда се очаква да бъдат представени от ОИК протоколите от 10-те избирателни секции, както и чувалите с бюлетините от тях.