Covid погуби още петима русенци

0
434

Петима души – двама мъже и три жени с положителен PCR тест за коронавирус са починали през последните 24 часа в Русенско, съобщават от Областния оперативен щаб.

През последното денонощие са излекувани 28 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 2430..

През изминалите 24 часа в региона са установени 48 нови случаи на заболяването. Малкият брой се дължи на по-малко направените PCR тестове през съботния ден, тъй като по-голяма част от лабораториите не работят.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 33. От останалите 15 случая 6 са в община Бяла и 4 в Борово. Трима новозаразени има и в община Иваново, а също така по един в Сливо поле и Ценово. Без заразени за последните 24 часа са общините Ветово и Две могили.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 4786 души, а активните случаи са 2210. По последни данни към момента общо 491 души се намират на лечение в болниците от региона, като 20 от тях са на интензивно лечение.