Най-много случаи на COVID-19 в община Русе, най-малко – в Ценово

0
4508

Най-много случаи на COVID-19 са установени в община Русе, където до 29 октомври регистрираните случаи са 951.

Това показват данните на Регионалната здравна инспекция. Най-малко, едва 6, са установените случаи в община Ценово. От останалите седем общини на следващо място, но с изключително голяма разлика, е Сливо поле, където бройката на заразените от март насам е 58. След тях са общините Иваново с 40 заболели, Бяла с 35, Борово с 20, Две могили с 13, Ветово с 10

Разпределението по населени места в община Русе е както следва: в гр. Русе – 895, в село Николово – 12, гр. Мартен – 11, Басарбово – 9, Сандрово и Червена вода – по 8, Тетово – 3, Семерджиево и Бъзън – по 2 и Ново село, където има един установен случай.

В община Сливо поле с COVID-19 са установени общо 58 случая, като в самото Сливо поле техният брой е 32, следвани от селата Голямо Враново с 12, Бабово с 4, Борисово с 3, Ряхово и Стамболово с по двама, както и Малко Враново, Кошарна и Юделник с по един случай.

В община Иваново картината е малко по-различна. Там най-масово коронавирусът се е разпространил не в общинския център, а в село Щръклево, където има 16 случая. Следващите места са отредени за Кошов и Красен, където има по 6 случая, както и за Божичен с 5. По един случай има и в селата Иваново, Нисово, Табачка, Церовец, Пиргово, Червен и Сваленик.

В Беленско най-много са случаите в самия град Бяла – 24, а на следващо място е село Лом Черковна, където болните са 8. По един случай има и в селата Бистренци, Ботров и Стърмен.

Същевременно в община Борово има само две населени места с потвърдени случаи на коронавирус, а именно Борово, където техният брой е 16 и Брестовица с 4.

В Две могили отново най-голямо е числото на заразените е в града – 5, по 2 случая има и в Баниска, Кацелово и Острица и по един в Каран Върбовка и Чилнов.

Във Ветово коронавирусът е застигнал общо 4 населени места. Пет от случаите са в град Ветово, три в Глоджево и по един в Смирненски и Сеново.

През днешния ден отново най-много случаи са установени в град Русе, като за изминалото денонощие броят на новозаразените в гарда е 110.