Започва чистка на изоставените коли в Русе

0
1055
Масови проверки за изоставени автомобили

Община Русе предприема мерки за премахване на изоставените и неупотребявани  автомобили, които стоят по паркинги и междублокови пространства.

Това става ясно от предложените за утвърждаване от Общинския съвет изменения в Наредба № 15 за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци на територията на общината.

Съгласно предложените текстове, в срок от 14 дни след получаване на предписание, собственикът на такъв автомобил ще е задължен да го премахне доброволно. Досега срокът беше 3 месеца.

В противен случай това ще става принудително, като автомобилът ще бъде вдигнат и преместен на специална площадка. Там той ще стои 3 месеца, след което ще бъде  разкомплектован. Собственикът ще може да си получи обратно автомобила преди изтичането на трите месеца, като заплати разходите по принудителното му преместване и съхранение. Няма право обаче отново да го остави на терен общинска или държавна собственост.

Така общинските паркинги и улици ще бъдат освободени от стари превозни средства и ще се освободят места за паркиране, категорични са вносителите на докладната.