От -15 до 15°С през новата седмица

0
Зимата настъпва, идват студ и сняг

Силно променливо, с температурни „скокове“ ще бъде времето през новата седмица, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Новата седмица започва с ясно, но студено време, а в петък ще стане толкова топло, че ще се почудим януари ли е или март.

В понеделник и вторник над цялата страна ще бъде предимно слънчево, на места с променлива облачност. Минималните температури ще са между минус 15 и минус 6 градуса, а максималните между минус 1 и 3 градуса.

В сряда и четвъртък валежи от дъжд и от сняг не се очакват. Ще има променлива облачност.  Температурите ще се повишат и минималните ще са между минус 5 и минус 1 градуса, а максималните между 5 и 9 градуса.

В петък затоплянето ще продължи. Валежи не се очакват. Минималните температури ще са между -4 и 2 градуса, а максималните между 7 и 13 градуса, на места до 15 градуса.

В събота над цялата страна ще се заоблачи. Валежи от дъжд се очакват в района на Смолян, Перник, Кюстендил и Благоевград. Температурите ще се повишат още и максималните ще достигнат 15 градуса.

В неделя ще има променлива облачност. В Източна и Южна България се очакват валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 6 и 12 градуса.