Рекордни 130 нови случая на Covid-19 в област Русе

0
1905

130 са новите случаи на Covid-19, установени в област Русе за последното денонощие, съобщиха от Областния щаб за борба с пандемията.

По данни на Регионалната здравна инспекция 102-ма от заразените са от град Русе, което е поредният антирекорд в региона.

Други 16 случая са в различни населени места от община Русе, като Мартен, Николово, Басарбово и Сандрово. Първи случай на коронавирусна инфекция е установен в село Долно Абланово, както и два случая в село Ястребово. Останалите 12 случая са в общините Борово, Бяла, Ветово и Сливо поле.

За съжаление през вчерашния ден са починали и двама души. Става дума за 74-годишен мъж от Басарбово и жена на 78 години от Бяла. И двамата са били с положителен PCR тест за коронаврирус и са били приети на болнично лечение съответно Университетска болница „Медика Русе“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла. Общо починалите с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията в Русенско станаха 35.

За денонощието има и 20 излекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско вече са 474.

Активните случаи към днешна дата са 754. От тях 113 са на болнично лечение, а 641 са под домашна изолация.