След реакция на русенска фирма БДЖ удължи срока за оферти за ремонт на локомотиви

0
109
Произведени в Русе

БДЖ удължава срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт на локомотиви, съобщи пред медии управителят на „БДЖ – Пътнически превози” Пламен Пешаров.

По думите му, удължаването на срока е за да се даде възможност на повече фирми, които имат интерес, да участват в нея. В процедурата могат да участват както български компании, така и от целия Европейски съюз.

„На националния железопътен превозвач е необходима компания, която предлага най-добри условия като качество и бързина на изпълнение на услугата”, каза Пешаров. Обществената поръчка е за извършване на планова и извънпланова техническа поддръжка на електрически локомотиви серия 46200 и електрически локомотиви 44001 и 44002, за тригодишен период.

Пешаров каза още, че изискването към участниците е да направят оферта за ремонт на км/пробег, като това ще гарантира качеството на услугата и ще предотврати извършването на фиктивни ремонти.

„Сумата, която е обявена в процедурата, е прогнозна стойност. Никъде в документацията няма изискване ремонтите да се извършват за 8 часа. В София и около нея има минимум 5 бази, подходящи за изпълнението на предмета на поръчката“, добави още той.

„Безопасността на пътниците и качеството на услугата е основен приоритет за ръководството на БДЖ и с това няма да правим никакъв компромис“, категоричен беше управителят на  „БДЖ – Пътнически превози”.

Решението на „БДЖ – Пътнически превози” за удължаване на срока за подаване на оферти идва броени дни, след като от русенска фирма алармираха за серия от нагласени обществени поръчки, които облагодетелстват определена скоро създадена компания.